Mi az a Microsoft 365?

A Microsoft 365, a Microsoft felhő-előfizetési platformja ugyanolyan dominancia felé tart, mint a Microsoft Azure felhő-előfizetési platformja. A Microsoft Office étizedekóta uralja a sikereket a Microsoft-nál, mivel a legsikeresebb üzleti alkalmazásokat kínálja.

 

A Microsoft Office reinkarnációja:

Az 1990-es években a Microsoft meghódította az asztali számítógépeket az Office programcsomag értékesítésével, amely végül több mint egymilliárd asztali számítógépet számláló telepített bázissá nőtte ki magát. Az Office csomag sikere a gazdag üzleti alkalmazásoknak volt köszönhető, amelyek egyszerűen jobban működtek együtt. Azóta az emberek munkamódszere megváltozott, és ezt semmi sem tükrözi jobban, mint a Microsoft Office 365 újabb nevén Microsoft 365.
Egyre több vállalkozás tér át a “cloud first, mobile first” modellre. A munka, amelyhez egykor egy irodai helyszínen lévő személyi számítógépre és szerverhálózatra volt szükség, ma már más eszközökön – mobiltelefonokon és táblagépeken – is zajlik, otthonról, kávézókból, parkokból, kertekből, buszpályaudvarokról, repülőterekről és szinte bárhonnan. A felhőnek köszönhetően az emberek akkor is folytatják a munkát, amikor autóban, buszon, vonaton vagy akár repülőn utaznak.

Most a Microsoft 365 (korábban Office 365) az az előfizetéses szolgáltatáscsomag, amelyet a felhőben kezelnek és biztosítanak, és amellyel a Microsoft a legsikeresebb asztali, szerver és online alkalmazásait köti össze a vállalkozások számára. A Microsoft 365 alkalmazásai közé tartoznak a hagyományos asztali alkalmazások, mint a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote; a hagyományos szerver alapúak, mint a SharePoint és az Exchange, valamint az online sikerek üzleti változatai, mint a Teams, a OneDrive és a Yammer. A Microsoft 365 bárhonnan, bármilyen eszközön elérhetővé teszi az alkotóalkalmazásait – akár csak egy böngészővel, akár egy gazdagabb klienssel. A Microsoft 365 ernyője az előfizetési csomag keretében megvásárolt Office 2019 asztali és mobileszközökre telepíthető Office alkalmazásokat is magában foglalja. Mára szervezetek milliói álltak át az Microsoft 365-re (Office 365), így az a felhő domináns üzleti alkalmazásává vált.

A Microsoft 365 most domináns
A  Microsoft 365 most és a jövőben is az Office 365 platformja, amelynek égisze alatt egyre több alkalmazás jelenik meg. Számos olyan felhőalapú alkalmazás, amelyet az emberek irodai és személyes használatra előnyben részesítenek, már az Office 365-ben található, még több funkcióval. Az utóbbi időben a Microsoft először az Office 365-ben ad új funkciókat, mielőtt ezek a funkciók a későbbi helyhez kötött (on-premises) verzióba bekerülnének, megfordítva a korábbi folyamatot. Az alkalmazások böngészős változatai, az Office Online felzárkózik a teljes asztali verziók funkcióihoz. Még az Office 2019 asztali számítógépekre vonatkozó fogyasztói licencelését is átalakították előfizetéses programmá, Microsoft 365 for Home néven.

Microsoft 365 – mindig frissített, biztonságos és megbízható
Bár az Microsoft 365 egy teljesen felhőből szállított alkalmazás, egyes csomagok, például az Enterprise csomag, teljesen telepített Office-alkalmazásokat is tartalmaznak PC-ken és Mac-eken, amelyek lehetővé teszik az offline munkát, és automatikusan szinkronizálják azt online. Bármelyik csomagot is választja, az Office 365 továbbra is elsőként kapja meg a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, a OneNote, a Teams és más alkalmazások frissített verzióit. A frissítések a háttérben automatikusan letöltődnek és települnek anélkül, hogy akadályoznák a munkáját. Így az informatikusainak többé nem kell azzal bajlódniuk, hogy nyomon kövessék a különböző verziókat a különböző számítógépeken, vagy akár frissítsék azokat. A Microsoft 365-tel ők is fellélegezhetnek, hiszen tudják, hogy mivel a Microsoft szerverein van elhelyezve, a rendszer összeomlása vagy adatvesztés lehetetlen. A megbízhatóságot jól mutatja a Microsoft által a Microsoft 365 előfizetők számára nyújtott, pénzügyileg is alátámasztott 99,9%-os üzemidő-garancia.

A Microsoft 365 és a Microsoft felhőszolgáltatás többi része
A Microsoft felhő többről szól, mint az Office 365. Számos más alkalmazást is megvásárolhat a Microsoft felhőalapú megoldásszolgáltatóitól, például a CloudMatrix-tól. Ezek közé tartozik a Dynamics CRM Online, a Project Server, a Power BI és az Enterprise Mobility Suite. A számítási teljesítmény és a felhőszerverek tekintetében a CSP-k a Microsoft Azure-ra vonatkozó terveket kínálnak, amely a Microsoft nagy és gyorsan növekvő felhőszolgáltatása.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *